Sommarfunderingar

Semestertider för många, så även för mig, med svensk sommar. Visst är det härligt att vara ledig, men det hade varit ännu trevligare om vädret medgav mer utomhusvistelse. 

Trots semester pågår rekrytering av nya medarbetare, eftersom två av våra duktiga Ma/No-lärare valt att satsa på andra tjänster: Thomas Eskilsson kommer att arbeta som biträdande rektor i Bjuvs kommun, Petra Kolby Karlsson kommer att arbeta i en helt annan verksamhet något eller några år framöver. Rekryteringen till Thomas tjänst är klar. Pontus Östgård heter den nya läraren som blir klassföreståndare i blivande 8b. Däremot pågår arbetet med att hitta en duktig ersättare för Petra, men jag hoppas att det ska bli klart till läsårsstart.

Nästa läsår är det så dags för betyg även i åk 6 och 7, vilket är både spännande och nervöst, för både elever och lärare. Lärarna i åk 4-6 kommer att få utbildning under hösten, eftersom det är första gången för många av dessa lärare att sätta betyg. Vi kommer också att inbjuda till en föräldrakväll där vi presenterar betygsstegen och bedömningskraven.

Förutom fortsatt arbete med Lgr11 och Lpfö98/10, kommer det att handla mycket om IKT, läsplattor, Google Apps och skriftliga omdömen nästa läsår. Upphandling av läsplattor till eleverna i åk 7-9 pågår, och utdelningen kommer troligen ske i höst. Det kom i alldeles rätt tid eftersom vi p g a utökning av antal klasser var tvungna att bygga bort vår datasal. Trots fem klasser i åk 7, finns det inga platser kvar, som det ser ut nu.

All personal har också fått ny mailadress, och de gamla adresserna kommer successivt att stängas ned. Ny adress är förnamn.efternamn@edu.lomma.se. Däremot kommer administrativ personal att även ha kvar lomma.se.

Jag hoppas att alla får en fortsatt skön och avkopplande sommar, och att det blir ett fantastiskt läsår 2012/13!

Gå gärna in och besök vår grupp på facebook, Bjärehovskolan. Där hittar ni både lite info och även lite foton från ex niornas bal och skolavslutningen.

Ann-Louise Raquette Berlin, rektor/områdeschef Bjärehov

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s